Geschnetzelte

Recept voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes (ongeveer 500 gr)
  • 200 ml slagroom
  • 100-150 ml witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • — of uit een flesje
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gr witte champignons, in dunne plakjes
  • 2 grote of 4 kleine uien, in halve ringen
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 etl olie
  • 1 etl roomboter

Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik. Bestuif het vlees met de bloem. Verwarm de olie in een koekenpan en braad het vlees snel rondom aan. Schuif het vlees op zij in de pan en voeg de roomboter toe. Laat de boter smelten en bak hierin de uien glazig. Roer de uien door het vlees. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg slagroom, wijn en citroensap toe en kook het geheel nog 2 minuten door. Maak op smaak met zout en ruim vers gemalen peper.

De hele (bak)bereiding van het gerecht mag niet langer duren dan 8-10 minuten, anders wordt het varkenshaasje te gaar en taai. Is de saus niet voldoende gebonden, dan kan er nog een allesbinder aan toegevoegd worden. Iets langer inkoken zonder deksel kan ook.

Geef er gekookte worteltjes bij en een droge aardappelpuree. (Schenk er een glas van de resterende witte wijn bij).

Mijn Geschnetzelte zonder champignons!

image_print

1 Reactie naar Geschnetzelte

  1. Eric schreef:

    Lekker met Spatzle !!

Reacties zijn gesloten.