Zalm Asperges Pasta (ZAP)
Recept voor 2-3 personen
- 2 warm gerookte moten zalm
- –(of 250 gr zalm flakes)
- 500 gr witte asperges*
- 175 gr pasta penne
- 8 sneetjes oud stokbrood/ciabatta
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 klein uitje gesnipperd
- 1 citroen, rasp en sap
- 5 etl olijfolie
- snufje zout
- 2 etl gehakte bieslook/peterselie
- vers gemalen peper
*je kunt ook groene asperges gebruiken, die hoef je niet te schillen, alleen kontje eraf snijden.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de asperges en verwijder het kontje, snijd ze in stukjes van 3 cm . Kook de asperges in ruim water met snufje zout beetgaar (ongeveer 12 minuten, hangt van dikte asperges af). Giet de asperges af.
- Verkruimel het stokbrood en bak dit in een koekenpan in 1 eetlepel olijfolie, samen met de geperste knoflook en gesnipperde ui, knappend en bruin.
- Maak een dressing van citroensap, citroenrasp en 4 eetlepels olijfolie en voeg gehakte bieslook/peterselie zout en peper toe naar smaak.
- Maak de moten schoon door het vel te verwijderen en de moten voorzichtig met een vork uit elkaar te trekken. Probeer zoveel mogelijk zalmpartjes (flakes) te houden en maak het niet helemaal fijn. Je kunt ook kant en klare zalmflakes gebruiken.
- Voeg de gekookte pasta, asperges en zalm stukjes toe aan het gebakken broodkruim, meng voorzichtig doorelkaar en laat nog 1 minuutje goed doorwarmen.
- Schep een portie op een bord en serveer met de dressing.
Gesneden asperges Gebakken broodkruim Dressing en zalmflakes
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: ZAP