Chocolademuffins met rood fruit
Recept voor 12 muffins.
- 50 gr zonnebloempitten
- 100 gr havermout
- 100 gr speltbloem
- 1 ei
- 10 dadels
- 1 thl vloeibare zoetstof (optioneel)
- 2 etl honing
- 4 etl cacaopoeder
- 2 thl bakpoeder
- 1 thl baksoda
- 40 ml zonnebloemolie
- snufje zout
- 200 gr volle kwark + 50 ml water
- handje roodfruit (blauwe bessen, aardbeien)
- 24 paranoten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maal de zonnebloempitten met de havermout in de blender of keukenmachine fijn tot meel.
- Voeg de boekweit, speltbloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout toe, meng goed doorelkaar.
- Ontpit de dadels. Doe ze samen met een half kopje water in een klein pannetje en verwarm tot de dadels zacht worden. Pureer met de staafmizer tot moes.
- Voeg de dadelmoes, honing, ei, zoetstof (optioneel) en olie toe aan het bloemmengsel en voeg al roerend de kwark met het water toe.
- Het beslag moet licht vloeibaar zijn, de dikte van cakebeslag.
- Roer er tot slot het rode fruit door.
- Plaats twaalf siliconen of papieren vormpjes in een cupcakecorm en vul ze tot de rand met het beslag.
- Leg op elke mufiin twee paranoten.
- Plaats in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 180 graden en bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar en bruin (controleer de gaarheid met een satéprikker).
- Laat geheel afkoelen en verwijder dan de vormpjes.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Even snel iets bakken