Chocolademuffins met rood fruit

Recept voor 12 muffins.

  • 50 gr zonnebloempitten
  • 100 gr havermoutGebakken chocolade muffins met rood fruit
  • 100 gr speltbloem
  • 1 ei
  • 10 dadels
  • 1 thl vloeibare zoetstof (optioneel)
  • 2 etl honing
  • 4 etl cacaopoeder
  • 2 thl bakpoeder
  • 1 thl baksoda
  • 40 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 200 gr volle kwark + 50 ml water
  • handje roodfruit (blauwe bessen, aardbeien)
  • 24 paranoten
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maal de zonnebloempitten met de havermout in de blender of keukenmachine fijn tot meel.
  3. Voeg de boekweit, speltbloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout toe, meng goed doorelkaar.
  4. Ontpit de dadels. Doe ze samen met een half kopje water in een klein pannetje en verwarm tot de dadels zacht worden. Pureer met de staafmizer tot moes.
  5. Voeg de dadelmoes, honing, ei, zoetstof (optioneel) en olie toe aan het bloemmengsel en voeg al roerend de kwark met het water toe.
  6. Het beslag moet licht vloeibaar zijn, de dikte van cakebeslag.
  7. Roer er tot slot het rode fruit door.
  8. Plaats twaalf siliconen of papieren vormpjes in een cupcakecorm en vul ze tot de rand met het beslag.
  9. Leg op elke mufiin twee paranoten.
  10. Plaats in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 180 graden en bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar en bruin (controleer de gaarheid met een satéprikker).
  11. Laat geheel afkoelen en verwijder dan de vormpjes.

Chocolade muffins met rood fruit

Gebakken chocolade muffins met rood fruit

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Even snel iets bakken

image_print