Bananentulband
Recept voor een kleine tulbandvorm:
- 100 gr bloem (spelt)
- 50 gr amandelmeel
- 1,5 thl bakpoeder
- 150 gr zachte roomboter
- 3 eieren
- 125 gr suiker
- snufje zout
- 3 rijpe bananen
- 40 gr rozijnen/krenten
- 40 gr bicareau
- poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de rozijnen en krenten en laat ze even wellen in warm water. Daarna goed laten uitlekken en droogdeppen.
- Snijd de bicareau in kleine stukjes, ter grootte van een krent.
- Klop de zachte roomboter samen met de suiker luchtig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop na elk ei minimaal 1 minuut.
- Voeg snufje zout toe.
- Prak de bananen tot moes en roer deze samen met de bloem en bakpoeder door het ei-botermengsel heen.
- Voeg als laatste de rozijnen, krenten en bicareau toe.
- Verdeel het beslag over een ingevette tulbandvorm en plaats de vorm iets onder het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de tulband in ongeveer 40 minuten gaar, controleer de gaarheid met een satéstokje (deze moet er droog uitkomen).
- Laat de tulband even afkoelen in de vorm, zodat de cake loslaat van de randen en makkelijker uit de vorm komt.
- Laat geheel afkoelen en bestuif de tulband met poedersuiker voor het aansnijden.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Heerlijk Pasen!