Visrolletje met aspergetips
- 2 Tilapia filets
- 2 etl groene pesto
- 75 gr ontbijtspek* in plakjes
- 100 gr groene aspergetips
- 1 kleine venkel
- 1 stronk broccoli
- scheutje witte wijn
- — of bouillon
- 1 etl olijfolie
*door gebruik van het ontbijtspek is het niet noodzakelijk om de vis te zouten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de Tilapia filets onder koud stromend water af en dep de vis goed droog.
- Bestrijk één kant van de filets royaal met groene pesto.
- Spoel de asepergetips onder koud water en dep ze droog. Leg een klein bosje tips met de kopjes naar één kant op de filets en rol de visfilets op.
- Bekleed de rolletjes met plakjes ontbijtspek.
- Maak de broccoli en venkel schoon. Snijd de broccoli in roosjes en de venkel in dunne repen. Meng de groenten en spreid ze uit in een ingevette ovenschaal.
- Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de groenten.
- Schenk een scheutje witte wijn of bouillon bij de groenten en sprenkel over het geheel één eetlepel olijfolie.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de warme oven en bak de vis en groenten in 15 à 20 minuten gaar. Niet veel langer, anders wordt de vis te droog en de broccoli te gaar.
- Serveer met een frisse groene salade.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: licht en gezond