Spinazietaart (low-carb)
Recept voor een quiche (doorsnede 22 cm), 4 personen:
- 450 gr diepvries spinazie, grof gehakt
- 250 gr ricotta
- 6 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr feta
- 25 gr geraspte kaas
- 1 etl olijfolie
- zout en peper
- Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kluts 3 eieren met zout en peper en roer er vervolgens de ricotta doorheen, blijf roeren tot alles goed gemegd is en een romig geheel is.
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in 1 eetlepel olie.
- Snijd de feta en kleine blokjes.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en meng alles goed door elkaar.
- Roer het spinaziemengsel door het ei-ricottamengsel en vervolgens de feta.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en giet daar het spinaziemengsel in.
- Strijk de bovenkant glad en maak met een lepel 3 kuiltjes.
- Breek in elke kuiltje een ei.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Plaats de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer de gaarheid: de taart is licht verend als je er op drukt.
- Serveer met een frisse groene salade.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Low Carb