Tzatziki
Recept voor 1 soepkom:
(als bijgerecht, sausje bij bijvoorbeeld Griekse gerechten en/of BBQ)
- 250 ml Griekse yoghurt
- –het lekkerst is de volvette variant!
- halve komkommer
- sap van halve citroen
- handje rucola (optioneel)
- 2 tenen knoflook (optioneel)
- 3 etl olijfolie extra vierge
- 4 etl gehakte verse groene tuinkruiden
- –munt, peterselie, koriander
- zout en peper
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst.
- Rasp de komkommer op een grove rasp en knijp het vocht zoveel mogelijk uit de komkommer.
- Snijd de rucola grof en hak de verse tuinkruiden fijn.
- Meng de geraspte komkommer, gehakte rucola en tuinkruiden door de yoghurt en pers een teentje knoflook erboven uit (optioneel).
- Meng het citroensap en de olijfolie door de tzatziki en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Als de tzatziki te dun is: voeg meer komkommer toe en wanneer de substantie de dik is, voeg dan meer yoghurt toe.