Gevulde Paprika
Recept voor 3-4 personen:
- 3 rode (punt)paprika’s
- 225-250 gr zilvervlies rijst
- 1 grote ui
- 5 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 teen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 bol Mozzarella
- paar takjes peterselie (of koriander) fijngehakt
- 1 thl paprikapoeder
- eventueel schepjesuiker
- scheutje Balsamico azijn
- peper en zout
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de beruiksaanwijzing gaar en droog.
- Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Snijd de winterwortel in kleine dobbelsteentjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook zachtjes aan. Voeg na enkele minuten de wortel en bleekselderij toe en bak vervolgens het geheel nog 5 minuten.
- Voeg de paprikapoeder toe en bak deze met de groenten 2 minuten mee.
- Schuif nu de groenten in de pan naar één kant, voeg nog een halve eetlepel olijfolie in de pan toe en roerbak hierin de tomatenpuree voor 1 minuut. Roer tenslotte de tomatenpuree door de groenten.
- Breng op smaak en smeuiigheid met een scheutje Balsamico azijn, een schepje suiker en zout en peper.
- Roer er de gare rijst met de gehakte peterselie doorheen.
- Neem een ovenschaal of plaat en vet deze lichtjes in met wat olie.
- Plaats de halve paprika’s in de schaalen vul ze met het rijst-groentenmengsel.
- Scheur de Mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de paprika’s.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de paprika’s gaar in ongeveer 20 minuten. Test of de paprika’s wel gaar zijn, anders nog iets langer in de oven (eventueel met aluminiumfolie afgedekt).
- Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade en een yoghurt tzatziki.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Gezond gevuld