Kletskoppen

Recept voor ongeveer 30 koekjes (afhankelijk van de grootte):
à la HoltkampKletskop

  • 30 gram zachte boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram melk
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 mespuntje zout
  • 30 gram fijngehakte blanke amandelen
  • 50 gram gezeefde zeeuwse bloem
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer de boter met de basterdsuiker en de melk door elkaar. Meng er de kaneel, het zout en de gehakte amandelen doorheen.
  3. Meng de bloem door het botermengsel tot een egaal beslag/deeg.
  4. Maak hoopjes deeg op een ingevette baklaat en maak deze plat met een natgemaakte lepel.
  5. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes. De kletskoppen vloeien uit tijdens het bakken.
  6. Bak de koekjes enkele minuten bruin(ongeveer 4 tot 6 minuten). Let op dat ze niet verbranden.
  7. Haal de kletskoppen direct na het bakken met een plamuurmes van de bakplaat en laat ze afkoelen op het aanrecht. Heelkort na het bakken zijn de koekjes nog buigzaam en zou je er bijvoorbeeld hoorntjes van kunnen vouwen.
  8. Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel….of eet ze direct op!

Platgeslagen kletskoppen          Kletskoppen

KletskoppenLees ook de bijbehorende Blog-entry: Knisper Knasper