Pasta di Napoli
Recept (vegatarisch) voor 3-4 personen:
- 300 gr gedraaide pasta (Fusilli)
- 50 gr amandelschaafsel
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- handje blanke rozijnen, gewassen
- 2 etl kappertjes
- 400 g pomodorini kerstomaatjes (Cirio, blik))
- 3 etl zwarte ontpitte olijven (Taggia)
- zout, peper en eventueel schepje suiker, naar smaak
- half bosje platte peterselie, fijn gehakt.
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak ondertussen de saus.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat op matig vuur de ui glazig worden. Niet te hoog bakken anders verbrandt de knoflook.
- Voeg de uitgelekte kappertjes en rozijnen toe en laat 1 minuut meebakken.
- Voeg het blik kerstomaatjes toe en plet enkele tomaatjes met een lepel zodat het sap er uit loopt laat de overige tomaatjes heel.
- Breng op smaak met peper en zout, eventueel een schepje suiker. Laat de saus voor 3 minuten matig pruttelen (tot de pasta klaar is).
- Roer er op het laatst de uitgelekte olijven en fijngehakte peterselie door.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
- Voeg de gare pasta aan de saus toe en serveer op het bord met amandelschaafsel.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Pasta di Napoli