Recept voor ongeveer 20 stuks:
à la Cees Holtkamp
- 250 gr (eigengemaakt) amandelspijs
- 25 gr witte basterdsuiker
- 1 etl losgeklopt ei (eventueel)
- kristalsuiker om te bestrooien
- Kneed 25 gram witte bastersuiker door de spijs en voeg zo nodig nog een eetlepel losgeklopt ei toe om het geheel wat smeuïger te maken). De spijs moet makkelijk rolbaar zijn.
- Strooi wat kristalsuiker op het werkblad. Rol van de spijs worstjes in de suiker, met een dikte van ongeveer 3 cm.
- Snijd de worstjes in schuine plakken, ter dikte van een vinger.
- Leg de plakjes met de platte kant op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Laat nu de koekjes minimaal 2 uur staan, om een beetje te drogen.
- Verwarm de oven voor het bakken voor op 200 graden.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 8 minuten goudbruin, tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Moppie voor mijn vader