Spruitjes op Oosterse wijze
Recept voor 4 personen:
- 750 gr kleine spruitjes
- 3 grote uien
- 4 runderbraadworstjes
- 250 gr (1 pakje) eiernoedels (Go Tan)
- 2 etl wokolie
- 4 etl ketjap manis
- 1 etl sambal
- 2 etl gedroogde bami groenten
- peper en zout
- gebakken uitjes (potje) ter garnering
- Maak de spruitjes schoon en zet ze in ruim water op. Kook ze kort, zodat ze net iets gaar zijn maar nog mooi groen.
- Snijd de uien in ringen en snijd deze weer in vieren.
- Verwijder het velletje van de braadworstjes en snijd de worstjes in plakjes.
- Bereid de eiernoedels volgens de beschrijving op het pak. Laat goed uitlekken.
- Verhit in een wokpan of grote braadpan de wokolie.
- Bak eerst de braadworstplakjes in de olie rondom aan en voeg daarna de gesneden uien toe. Blijf op hoog vuur wokken.
- Voeg de gedroogde bami groenten en de uitgelekte spruitjes toe en wok nog eens voor enkele minuten.
- Voeg de ketjap en sambal toe en roer de noedels door het spruitenmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Wok alles doorelkaar.
- Serveer met gebakken uitjes.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Wokken met spruiten