Runderrolletjes met Mortadella
Involtini
Recept van Sofia Loren, uit: “Koken: Con Amore (1971)”
aangepast voor 4 personen:
- 4 runder bieflapjes of runderschnitzels à 120-140 gr per stuk
- — of 8 stuks à 70-80 gr per stuk*
- 8 grote plakken Mortadella di Bologna
- 1 teentje knoflook, geperst
- glas witte wijn
- 750 gr rijpe tomaten
- olijfolie
- zout, peper
- basilicum
*Sofia Loren gaat uit van 2 lapjes vlees per persoon, maar dan worden ze wel erg klein: ik heb gekozen voor 1 groter lapje.
- De lapjes vlees zachtjes plat kloppen tussen plastic folie met behulp van bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpannetje. De lapjes worden dan iets dunner en groter.
- Beleg elk lapje (4 stuks) met 2 plakken Mortadella.
- Rol de lapjes vlees op en zet vast met een houten cocktailprikker.
- Maak de tomaten schoon: verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Verhit twee eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook.
- Bak de rolletjes in de olie lichtbruin op hoog vuur.
- Giet er de witte wijn bij en voeg de gesneden tomaten toe.
- Breng op smaak met peper, zout en blaadjes basilicum.
- Laat zachtjes pruttelen, ongeveer drie kwartier, tot het vlees gaar is en de saus wat ingekookt.
- Serveer met verse eierpasta en een frisse salade.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Con Amore