Runderrolletjes met Mortadella

Involtini
Recept van Sofia Loren, uit: “Koken: Con Amore (1971)”
aangepast voor 4 personen:

  • 4 runder bieflapjes of runderschnitzels à 120-140 gr per stuk
  • — of 8 stuks à 70-80 gr per stuk*
  • 8 grote plakken Mortadella di Bologna Runderrolletje met Mortadella
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • glas witte wijn
  • 750 gr rijpe tomaten
  • olijfolie
  • zout, peper
  • basilicum

*Sofia Loren gaat uit van 2 lapjes vlees per persoon, maar dan worden ze wel erg klein: ik heb gekozen voor 1 groter lapje.

  1. De lapjes vlees zachtjes plat kloppen tussen plastic folie met behulp van bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpannetje. De lapjes worden dan iets dunner en groter.
  2. Beleg elk lapje (4 stuks) met 2 plakken Mortadella.
  3. Rol de lapjes vlees op en zet vast met een houten cocktailprikker.
  4. Maak de tomaten schoon: verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  5. Verhit twee eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook.
  6. Bak de rolletjes in de olie lichtbruin op hoog vuur.
  7. Giet er de witte wijn bij en voeg de gesneden tomaten toe.
  8. Breng op smaak met peper, zout en blaadjes basilicum.
  9. Laat zachtjes pruttelen, ongeveer drie kwartier, tot het vlees gaar is en de saus wat ingekookt.
  10. Serveer met verse eierpasta en een frisse salade.

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Con Amore