Kippendijen met koffie
- 4 biologische kippendijen (ontbeend)
- 2 etl oploskoffie (poeder)
- 2 etl honing
- 4 etl neutrale (olijf)olie
- 1 flinke teen knoflook, geperst
- tabasco of cayennepeper
- zout
- Meng de oploskoffie met de honing, olie, knoflook, en tabasco of cayennepeper (naar smaak). Het wordt een kleverig papje, echt oplossen doet de oploskoffie niet.
- Leg de kipfiletdijtjes plat neer, uitgerold, en bestrooi rijkelijk met zout.
- Besmeer de dijtjes van binnen en buiten zorgvuldig met het koffiemengsel, en wrijf het goed in. Rol de dijtjes weer op.
- Leg de kippendijen in een beoliede ovenschaal en giet er het restant van het koffiemengsel overheen. Laat dit minimaal een uur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de ovenschaal midden in de oven.
- Schep het vocht/koffiemengsel regelmatig vanuit de ovenschaal over het vlees.
- Bak de kippendijen in ongeveer 25 minuten gaar.
Tip: Lekker met gegrilde paksoi.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Koffiedijen