Kalf verdronken in Chianti

Recept voor 4-5 personen: Burro e salviaKalf verdronken in Chianti

  • 600-750 gr kalfssukade (4 of 5 lapjes)
  • 2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 fles Chianti (of meer, als het vlees droog komt te staan)
  • 20-40 verse blaadjes salie (heel groot bosje dus…)

  • zout en peper naar smaak
  1. Snijd het vlees in blokjes en dep het goed droog.
  2. Bak het vlees samen met de teentjes knoflook aan in wat olijfolie.
  3. Giet er dan de wijn bij tot het bijna onder staat en voeg de salie en zout toe.
  4. Smoor 2,5 uur, misschien 3, tot het gaar is.
  5. Als de saus niet voldoende gebonden is, iets meer in laten koken (let op dat tijdens het stoven het vlees niet droog komt te staan. Voeg dan iets water of meer wijn toe…)
  6. Serveer met pasta, brood of gekookte aardappels: houd het simpel! En vergeet er niet een overheerlijk glas Chianti bij te drinken.

Kalfsvlees Kalfssukadelappen
Kalf verdronken Kalf verdronken in Chianti

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Kalf verdonken in Chianti

 

image_print