Recept voor 15 (20) rolls:
- 15 (20) grote rijstvellen
- 1 mango
- 1 rode paprika
- 1 bosje lenteui
- 1 gerookte kipfilet
- paar takjes peterselie
- 1 rijpe avocado
- 1 etl mayonaise
- 1 thl Mexicaanse kruiden
- citroensap
- 50 gr glasvermicelli, gekookt, afgekoeld
- Maak de mango, paprika en lenteui schoon en snijd alles in lange dunne repen.
- Snijd de kipfilet in lange repen.
- Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een eetlepel mayonaise en de kruiden tot quacamole. Breng op smaak wat citroensap.
- Vul een grote kom met warm water en week hier enkele seconden per rol 1 rijstvel in, tot deze zacht is.
- Spreid het zachte rijstvel uit op een bord of snijplank. Kijk uit dat er geen gaatjes of scheuren in het vel komen, maak je handen ook nat.
- Leg midden op het vel een hoopje van mango, kipfilet, paprika, bosui, peterselie, vermicelli en quacamole.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens het vel op tot een spring roll.
- Serveren: snijd de rolletjes doormidden (mooi gezicht!) en presenteer er een pittige ketjap of sambalsausje bij.
- Tip: eet de spring rolls direct na het maken, anders drogen ze uit of worden ze plakkerig.
- Tip: je kunt ze ook bakken: laat ze iets drogen na het maken en smeer ze daarna rondom in met olie. Leg ze op bakpapier op een ovenbakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. En bak ze tot ze goudbruin zijn (ongeveer 10-15 minuten).
- Tip: uiteraard kun je met de vulling variëren met groenten wel/of niet vlees, vis etc.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Vleugje lente
Ziet er echt fris en vrolijk uit en lijkt me lekker