Gevulde koolrolletjes (vega)
Recept voor 3-4 personen:
- 1 savooiekool
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode puntpaprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 blikje bruine linzen*
- halve thl djinten (gemalen kummel)
- halve thl kerriepoeder
- 1 thl gedroogde muntblaadjes
- 150 gr fetablokjes (op olie)
- 50 gr geraspte kaas
- olijfolie
- zout en peper
* Voor een niet-vegetarisch gerecht: vervang de linzen door 250 gram runder gehakt.
- Verwijder van buitenaf ongeveer 10-12 grote bladeren van de savooiekool. Snijd het harde gedeelte van de nerf uit het blad. Snijd de rest van de kool in heel fijne reepjes.
- Breng water aan de kook in een grote pan en kook de koolbladeren hierin voor 15 minuten. Spoel de bladeren na het koken onder koud water af en dep ze droog met een theedoek of keukenpapier.
- Fruit in 3 eetlepels olijfolie de gesnipperde uit en de uitgeperste knoflook aan.
- Voeg de fijn gesneden kool toe en blijf op hoog vuur al roerend bakken voor 5 minuten.
- Snijd de puntpaprika en stengels bleekselderij in kleine stukjes en bak deze voor enkele minuten met de kool mee. Voeg de uitgelekte linzen toe.
- Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen, roer dan pas de blokjes feta door het koolmengsel (anders smelt de feta meteen).
- Spreid een koolblad uit, leg er 2 eetlepels koolmengsel op en vouw het geheel tot een rolletje of pakketje. Leg de rolletjes in een ovenschaal met de naad naar beneden. Leg overgebleven koolmengsel in het midden van de ovenschaal over de rolletjes.
- Strooi wat geraspte kaas over de rolletjes en zet de schaal voor 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Aubergine, zoals aubergine moet zijn