Volkoren Muffins
Recept voor 12 grote muffins:
- 200 gr tarwezemelen
- 100 gr All-Bran of 100% Bran ontbijtproduct
- — of 100 gr roggemeel
- 150 gr volkorenbloem
- mespuntje zout
- 125 ml kokend water
- 250 ml magere melk
- 150 gr gedroogde cranberry’s
- 40 gr zoetstof (vloeibaar of vast)
- –of 50 gr fructose en 50 ml appeldiksap
- 1 ei
- 3 etl zonnebloemolie
- 2 thl bakpoeder
- 2 thl kaneel
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng in een kom de zemelen, de All-Bran en het zout. Giet er kokend water bij en roer om alles goed te mengen. Roer vervolgens de melk en cranberry’s erdoor en zet het mengsel apart.
- Klop in een ander kom zoetstof, ei en olie tot een geheel, Roer dit door het mengsel met de zemelen.
- Roer in een grote kom de volkorenbloem, bakpoeder en kaneelpoeder tot een mengsel. Giet hier het mengsel met de zemelen bij en roer tot een geheel.
- Plaats in een muffinbakvorm 12 papieren vormpjes en vul deze royaal.
- Plaats de muffinbakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-30 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een bamboestokje of satéprikker.
- Laat de muffins afkoelen en bewaar luchtdicht, zeker enkele dagen houdbaar. In de vriezer minimaal een maand houdbaar.
- Lekker als ontbijt, hapje bij de koffie of als meeneem lunch/tussendoortje.
- Tip: eet de muffin samen met een beetje suikervrije jam of appelperenstroop.
Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Voedzame Muffins