Recept voor 4 personen:
- 1 gerookte makreel
- 1 etl mayonaise/crème fraîche
- 2 etl gehakte bieslook
- halve limoen
- peper en zout
- 2 appels
- 4 etl honing
- 3 etl crème fraîche
- 2 etl mascarpone
- 1 etl gembersiroop
- 2 thl kerriepoeder
- krulsla
- Maak de makreel schoon en verwijder alle graten. Pluk en pluis de makreel in kleinere stukjes, maar zorg dat de visstructuur nog herkenbaar blijft.
- Meng de fijne bieslook en de mayonaise door de makreel. Breng op smaak met het sap van limoen, peper en zout.
- Boor met een appelboor kleine bolletjes uit de appels (met schil). Verwarm de honing in en een koekenpan en karameliseer in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Vermeng de crème fraîche, mascarpone, gembersiroop en kerriepoeder tot een romig sausje. De saus moet nog wel lobbig zijn, dus niet te dun.
- Serveren: plaats een steekring op een bord en vul deze met 2 à 3 eetlepels rillette. Daarop een dun laagje kerrieroom en een toef krulsla. Dresseer rondom enkele appelbolletjes met de honing.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Gerookte makreel