Wildstoof

Recept voor 6 personen:

  • 1 kg gemengd wild (haas, konijn, wildzwijn, hert)
  • 150 gram gerookt ontbijtspek, in blokjes
  • 1 winterwortel
  • 3 uienWild_Specialiteiten
  • halve knolselderij
  • 3 etl bloem
  • 150 gr roomboter
  • 3 etl olijfolie
  • 6 jeneverbessen
  • 5 takjes verse tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 kaneelstokje
  • –of 1 thl kaneelpoeder
  • 2 potten wildfond
  • 300 ml rode port
  • 3 etl balsamicoazijn
  • 3 sneetjes ontbijtkoek
  • zout en peper
  1. Schil en snijd de wortel in stukjes. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in dobbelstenen van 1 centimeter.
  2. Snijd het wild in gelijke blokjes. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif rondom met bloem.
  3. Smelt de boter met de olijfolie in een stoof- of braadpan en laat uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Voeg alle groenten toe en laat dit 2 minuten op hoog vuur meebakken.
  4. Kneus de jeneverbessen samen met de blaadjes van de tijm in een vijzel. Voeg de kruiden aan het vleesmengsel toe. Voeg ook het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe.
  5. Blus af met rode port en balsamicoazijn en breng aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de wildstoof op laag vuur ongeveer 3 uur stoven tot het vlees zacht is. Of plaats de braadpan met deksel in een oven van 175 graden voor 3 uur.
  6. Controleer tussentijds of het vlees niet droog staat, voeg anders iets water toe.
  7. Voeg zodra het vlees gaar is verkruimelde kruidkoek toe om de saus te binden.
  8. Haal voor het serveren de laurier en kaneelstokje uit de stoofschotel*.
  9. Serveer met aardappel-knolselderijpuree.

*Deze wildstoof wordt nog lekkerder als je hem één of twee dagen van te voren maakt.

Lees ook de blog-entry:  Mals Wild