Mascarpone met passievrucht en warme abrikozen
Recept, nagerecht, voor 4 personen:
- 400 gr mascarpone
- –reken minimaal 3 etl per persoon
- 2 sinaasappels, uitgeperst
- 3 passievruchten
- 16 gedroogde abrikozen
- 1 eetbare rijpe mango
- 3 pijpjes kaneel
- 3 steranijs
- 3 etl honing
- 4 amandelkrullen
- ter garnering: geschaafde amandelen en takje munt
- Wel de gedroogde abrikozen minimaal een uur in lauw water.
- Zeef het passievruchtvlees en sap en vang de zaadjes op. Hak de zaadjes met een groot mes een beetje fijn, hierdoor komen de smaken goed vrij. Voeg zowel het sap als de gehakte zaadjes aan de mascarpone toe.
- Plaats de passievruchten-mascarpone tot gebruik in de koelkast.
- Pers de sinaasappels uit en verwarm het sap met de honing, kaneelpijpjes en steranijs een pan met dikke bodem. Voeg de gewelde abrikozen toe en het vocht verder indampen tot een licht vloeibare siroop.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit weg. Snijd het vruchtvlees in mooie parten.
- Serveren: neem een groot rond of langwerpig bord. Maak van de mascarpone 3 quenelles per bord. Verdeel de mango schijfjes tussen en rond de quenelles. Verdeel 4 warme abrikozen per bord en besprenkel met de zoete siroop. Leg een amandelkrul over de middelste quenelle, bestrooi met wat geschaafde amandel en steek een takje munt bij het bord.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Van koekjes tot toetjes