Portugese worteltjessalade
Recept voor 3 à 4 personen:
* deze salade wordt lauwwarm gegeten
- 200 gr veldsla
- 400 gr worteltjes, schoongemaakt
- 2 tenen knoflook
- 10 groene knoflook olijven
- 1 etl roomboter
- 2 thl suiker
- halve etl rode wijnazijn
voor de dressing:
– 2 etl olijfolie
– 1 etl gembernat
– 2 etl citroensap
– zout en peper
- Snijd de worteltjes in de lengte doormidden, en halveer de grootsten.
- Kook de worteltjes beetgaar, giet het water af.
- Voeg de roomboter, geperste knoflook, suiker en rode wijnazijn toe.
- Peper en zout naar smaak.
- Laat de worteltjes gedurende 2 minuten nog even smoren in de boter met knoflook. Zet daarna het vuur uit en laat de worteltjes afkoelen tot lauw**.
- Maak een dressing van olijfolie, gembernat, citroensap en zout en peper.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng vlak voor het opdienen de veldsla met de dressing en meng er de olijven en lauwwarme worteltjes door. Laat de salade niet te lang staan, anders wordt de veldsla helemaal zacht.
** ook afgekoeld zijn de worteltjes erg lekker.
— Lekker bij vis en gerechten van de BBQ.
Lees ook bijbehorende Blog-entry: Regenboogforel