- 4 kleine wafels (kant en klaar)
- 4 bolletjes ijs (naar eigen smaak)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- enkele etl slagroom (of melk)
- Neem een ruime pan water waarin het blikje melk helemaal onder staat. Kook het water en houdt het licht aan de kook voor ongeveer 2 à 3 uur. Laat daarna het blikje helemaal afkoelen voordat je het openmaakt. Hoe langer je het kookt, hoe donkerder en dikker de karamel* wordt.
- Neem een paar eetlepels van de karamel en verwarm deze in een steelpannetje samen met enkele eetlepels slagroom of melk tot een romige vloeibare saus is ontstaan.
- Verwarm de wafels heel even in de oven.
- Serveer een warme wafel met een bolletje ijs en de karamelsaus.
*De dikke karamel is in een afgesloten potje in de koelkast lang houdbaar.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Gecondenseerde melk