Penne met asperges

Recept voor 4-5 personen:

  • 500 gr pasta pennePenne met asperges
  • 400 gr beenhamreepjes
  • 800 gr witte asperges
  • klein doosje roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 2 etl crème fraîche
  • bosje bieslook
  • zout en peper
  • –eventueel nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 1 etl roomboter
  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Schil de asperges en verwijder het onderste houtige uiteinde. Kook de asperges in ruim water of een aspergepan ongeveer in 15 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
  3. Kook de eieren hard en hak ze grof.
  4. Verwarm 1 eetlepel roomboter in een hapjespan (niet bruin laten worden), en smoor hierin. voor 5 minuten, zacht de reepjes beenham.
  5. Roer vervolgens de roomkaas met de slagroom door de beenham tot een romige saus. Laat de saus niet koken. Breng de saus op smaak met zout en peper (eventueel nootmuskaat).
  6. Snijd de gekookte en uitgelekte asperges in mooie schuine stukken, ter grootte van de pasta penne. Roer deze voorzichtig door de beenhamsaus.
  7. Snijd de bieslook fijn en voeg als laatste aan de aspergesaus toe.
  8. Roer de gekookte pasta door de saus en dien direct op.
  9. Serveer met gehakte eikruimels.

Lees ook de bijbehorende blog-entry:  Aspergetijd

image_print