- 1 appel
- 2 sinaasappels
- 3 struikjes witlof
- 100 gr geraspte wortel
- 150 gr veldsla
- 100 gram oude kaas
- 2 etl vloeibare honing
- 3 etl olijfolie
- 2 etl witte wijnazijn
- 1 etl scherpe mosterd
- zout en peper naar smaak
- Snijd de witlofblaadjes in lange reepjes.
- Was de appel en snijd deze in dunne plakjes en vang het sap (2 eetlepels)op.
- Schil de sinaasappel heel dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de velletjes uit.
- Snijd de oude kaas in heel kleine blokjes van een halve centimeter.
- Verwijder de worteltjes van de veldsla.
- Meng voor de dressing de honing, olijfolie, witte wijnazijn, 2 eetlepels sinaasappel en mosterd met elkaar. Dit gaat het beste in een jampotje met deksel: goed schudden.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Meng alle groenten en fruit en maak de salade aan met de dressing.
- Strooi als laatste de kaasblokjes over de salade en dien direct op.
* geef er geroosterd brood bij, bestreken met een knoflook kruidenolie. Meng hiervoor 100 ml olijfolie met twee eetlepels gedroogde groene kruiden, een geperst teentje knoflook en zout en peper. Bestrijk de sneden brood met de olie en bak heel even onder de gril.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Lentesalade