Mascarpone kwarktaart met mandarijn
Recept voor 1 grote taart 20×20 cm of diameter 26-28 cm:
- 500 gr magere kwark
- 500 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 rol volkorenbiscuit
- 150 gr roomboter, gesmolten
- 2 kleine blikjes mandarijnpartjes op sap/siroop
- 200 gr witte basterdsuiker
- sap van 1 citroen
- 7 blaadjes gelatine
- Bekleed een springvorm met bakpapier en/of plastic folie.
- Maal de biscuit in de keukenmachine heel fijn en voeg de gesmolten roomboter toe. Blijf draaien tot alle boter door de koek is opgenomen. Druk het kruimelmengsel met behulp van een lepel in de bakvorm tot een compacte bodem.
- Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.
- Laat de mandarijnpartjes uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.
- Sla de slagroom met de helft van de suiker stijf.
- Meng in een kom de kwark en mascarpone met elkaar tot een romig geheel. Schep de geslagen slagroom door het kwarkmengsel en meng er vervolgens het citroensap door.
- Verwarm 2 eetlepels mandarijnsap met de rest van de suiker in een pannetje. Haal de pan van het vuur als de suiker geheel is opgelost, en los er de geweekte en uitgeknepen gelatine in op. Laat iets afkoelen.
- Roer de gelatine-oplossing in kleine hoeveelheden door het kwarkmengsel en schep er voorzichtig de mandarijnpartjes door. Houdt enkele partjes achter voor de garnering.
- Schep het kwarkmandarijnmengsel op de koekbodem, strijk de taart glad. Dek de taart af en plaats hem minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveren: Verwijder de springvorm rand en het plastic of bakpapier. Garneer de taart met extra mandarijnpartjes en/of slagroom.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Romige oranjekwark