Champignontruffel ravioli
Recept voor 3-4 personen:
- recept voor vers pasta deeg
- 250 gr witte champignons
- 200 gr grotchampignons
- een bosje gemengde Italiaanse verse kruiden
- snufje zout
- vers gemalen peper
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 etl truffeltapenade (potje of vers)
-
olijfolie
- balsamicoazijn
- olijfolie extra vierge
- 1 eidooier (+ kwastje)
- Bereid het verse pastadeeg volgens het recept. Bewaar de bollen pastadeeg in plasticfolie tot gebruik om uitdroging te voorkomen.
- Snijd de champignons, rode ui, knoflook en de kruiden zeer klein. Je kunt dit in de keukenmachine doen, maar dan wordt het snel een ‘pap’; op de hand snijden is iets meer werk maar geeft een mooier resultaat.
- Verwarm een klein scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en breng hierin (in porties) een laag champignonmengsel aan, laat het geheel zweten, tot het verkleurd is, de geuren vrijkomen en iets geslonken is. Doe het mengsel over in een schaal om af te koelen, en bereid de volgende portie. Meng een royale eetlepel truffeltapenade (of meer naar smaak) door het mengsel en breng verder op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg met de pastamachine uit tot dunne repen. Steek rondjes uit (diameter 8 cm) of maak met een kartelroller vierkantje ravioli. Leg op elk lapje deeg een hoopje vulling. Bestrijk de randen van het deeg met eidooier en plak de ravioli dicht (zie pastarecept). Leg de gevulde ravioli op een met bloem bestoven schaal.
- Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Laat de ravioli in het kokende water zakken en kook ze in 3-4 minuten gaar. Roer tijdens het koken voorzichtig in de pan om alle ravioli onder te houden. Giet af.
- Server de ravioli direct met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Truffel