Thaise wokschotel

Recept voor 4-5 personen:_DSC0005-007

  • 300 gr gerookte kipfilet*
  • 1 grote winterpeen
  • 250 gr sugersnaps
  • 3 kleine bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 Thaise wokschotelcm verse gember, geschild
  • 1 kopje (150 ml) sterke thee
  • 3 etl pindakaas
  • 300 gr fijne noedels of dunne mie
  • 2 el sesamolie
  • koriander, gehakt

*vervang door gamba’s of garnalen

Haal de zaadjes uit de rode peper. Doe de pindakaas, limoensap, rode peper, stukje gember in stukjes, knoflook en thee in een keukenmachine of staafmixer. Mix tot een glad sausje is ontstaan. Snijd de kip en winterpeen in dunne plakjes en deze weer in reepjes. Snijd de sugersnaps in de lengte een keer door. Snijd de bosuitjes in lange reepjes. Kook de wortel met de sugersnaps 3 minuten in kokend water en spoel de groenten daarna onder koud water af. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze daarna ook onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak eerst de kip en voeg dan de sugersnaps, wortel, bosui en de helft van het sausje toe en roerbak voor 2 minuten op hoog vuur. Roer vervolgens de noedels erdoor en wok deze mee tot het geheel goed warm is geworden. Serveer met fijngehakte koriander en de rest van het sausje er apart bij.

_DSC0001-006

Bekijk ook de blog-entry: Thais wokken