Recept v00r 4-5 personen:
- 200-250 gr plakjes gerookte eendenborst
- 150 gr (dikke plak) cranberrypaté
- 200 gr gemengde jonge bladsla
- doosje frambozen
- 4 etl rood fruit confiture/jam
- 2 etl Balsamicoazijn
- 2 etl olijfolie extra vierge
- 1 etl honing
- 1 thl mosterd
- snufje zout en verse peper
Meng voor de dressing de confiture, Balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, honing en mosterd in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een mooie egale vloeistof. Breng op smaak met zout en verse peper.
Verdeel alles over 4 of 5 borden: schik op een bord een hoopje groene bladsla. Drapeer hier de gerookte eendenborst over en verdeel de frambozen. Snijd de paté in blokjes en verdeel deze ook over de borden. Besprenkel per bord 2 á 3 eetlepels dressing over de salade.
Serveer met vers stokbrood.
Heerlijk, ik heb het gemaakt met een eendenleverpate ipv cranberriepate en daarbij nog wat pistachenootjes en pijnboompitjes er overheen gestrooid, mjammie 🙂
Wat een lekkere toevoeging, die nootjes, ga ik zelf de volgende keer ook proberen.
Groetjes, Ellen.