Pastinaak-aardappelkransjes

Recept voor 4-5 personen:

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 200 gr pastinaak
  • zout
  • nootmuskaat
  • verse peper
  • 125 g boter
  • 4 eidooiers
  • 40 g amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water met zout aan de kook voor de aardappels. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar. Schil en snijd de pastinaak in grove stukken en voeg ze toe aan de aardappels na 10 minuten kooktijd. Giet de aardappels en pastinaak af, stoom ze enkele minuten droog en stamp ze fijn met een pureestamper. Roer de roomboter en eidooiers (houd 2 eetlepels eidooier achter voor het bestrijken) door de puree en breng op smaak met nootmuskaat en verse peper. Schep de puree in een spuitzak met een grove kartelmond (hang de spuitzak in een hoge maatbeker zodat je je handen vrij hebt om de zak te vullen). Spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de  eidooier. Bestrooi de kransjes met amandelschaafsel. Bak de kransjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.