Groene Thaise currypasta
Recept voor minimaal 3 jampotten:
zie ook het recept van rode Thaise currypasta
- 15 gr korianderzaad
- 5 gr komijnzaad
- 5 gr zwarte peperkorrels
- 6 groene pepers, grof gesneden
- 20 rode sjalotten
- 5 cm verse galangawortel, fijngesneden
- 12 tenen knoflook, grof gehakt
- 100 gr verse koriander
- 6 limoenblaadjes, fijn gesneden
- 3 stengels citroengras, alleen het wit gesneden
- 5 gr rasp limoenschil
- 5 gr zout
- 30 ml olie
Rooster de komijn- met de korianderzaadjes 3-4 minuten op een matig vuur. Maak ze daarna fijn in een vijzel, samen met de peperkorrels. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine (Magimix) en laat draaien tot een gladde pasta. Bewaar de pasta afgesloten in een jampot (met een laagje olie). In de koelkast is de pasta minimaal een maand houdbaar.