Recept voor 2-3 personen:
- 4 eieren, hard gekookt
- 300 gr (kastanje) champignons
- 1 grote ui, gensipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 250 ml alpro sojaroom
- 3 thl pittige kerriepoeder
- 1 thl gemberpoeder
- 2 etl olijfolie
- snufje zout
- enkele druppels zoetstof
- — of klein schepje suiker
- (suiker kan ook vervangen worden door 1 eetlepel gembersiroop)
- handje geraspte kaas
Maak de champignons schoon. Liefst niet met water maar met een borsteltje. Verwijder zo nodig de kontjes. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de gesneden champignons toe en bak het geheel enkele minuten op hoog vuur. Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en bak dit ook enkele minuten mee. Meng tot slot de sojaroom door de champignons en breng op smaak met zout, zoetstof (suiker en/of gembersiroop). Halveer de hard gekookte eieren en leg ze ,et de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Schenk de champignon-kerriesaus over de eieren en strooi een handje geraspte kaas over de schotel. Gratineer de ovenschotel enkele minuten in de oven op grillstand zodat de kaas smelt en een bruin korstje vormt.
Serveer met een frisse salade en een knapperig broodje.