Pasta met spinazie-ricottasaus
Recept voor 3-4 personen:
- 300 gram rundergehakt, Italiaans gekruidkje spinazie-ricottasaus* (koelvers Albert Hein)
- 250 gr grof gesneden groenten
(wortel, rode ui, courgette) - 300 gr gedroogde pasta (durum tarwe)
- 2 etl olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 etl gedroogde Italiaanse kruiden
- zout en peper
- geraspte Parmezaan
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Maak van het gekruide gehakt kleine gehaktballetjes, net iets groter dan soepballetjes. Verwarm 2 etl olijfolie in een koekenpan en braad de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de grof gesneden groenten en knoflook toe en bak deze voor 5 minuten mee. Voeg de spinzaie-ricottasaus met de droge kruiden toe, plaats een deksel op het de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur stoven. Breng de saus indien nodig op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Serveer met gereaspte Parmezaan.
*Voor wie de spinazie-ricottasaus zelf wil maken:
- 6 stuks diepvries deelblokjes spinazie, ontdooid
- 1oo ml kookroom
- 200 gr ricotta
- 2 etl geraspte Parmezaan
- snufje nootmuskaat
- zout en peper
- 1halve etl olijfolie
Verwarm de ontdooide spinazie in een halve eetlepel olijfolie. Voeg de kookroom, ricotta en Parmezaan toe en meng goed door elkaar. Laat de saus gedurende 2 minuten aan de kook komen. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.