Bladerdeeghapje kip/spinazie/feta
Recept voor 10 driehoekjes:
- 1 pakje bladerdeeg met 10 plakken, ontdooid
- 2 kipfilets (ongeveer 250 gr)
- 200 gr feta in olie/kruiden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 zak gewassen spinazie
- 1 etl gemende tuinkruiden
- olijfolie
- bakpapier
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en braad deze in 1 etl olijfolie rondom bruin. Voeg gesnipperde ui, tuinkruiden en spinazie toe en roerbak dit op hoog vuur. Als de spinazie geslonken is, voeg dan de uitgelekte feta toe en blijf roeren tot de feta gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen. Spreid de bladerdeegplakken uit op een gladde, vetvrije ondergrond en leg op elke plak een hoopje kipmengsel. Vouw het plakje tot een driehoek en druk de randjes met een vork aan. Smeer de driehoekjes met olijfolie in en leg ze op een bakplaat die beleed is met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.