Recept voor 3-4 personen:
- 600-700 gr kipfilethaasjes (16 stuks)
- 2 etl verse oregano, fijn gehakt
- 2 etl verse tijm, fijn gehakt
- halve thl chilivlokken
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- sap van een citroen
- 3 etl olijfolie
- 8 lange dikke satéprikkers
Meng de fijngehakte oregano, tijm, chilivlokken en uitgeperste knoflook in een vijzel, en vijzel tot de geur en smaakstoffen goed vrijkomen. Voeg druppelsgewijs de citroen toe en vervolgens de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kiphaasjes in de marinade en zorg dat het vlees rondom bedekt is. Dek de schaal af en zet minimaal 4 uur op een koele plaats. Week ondertussen de satéprikkers in water. Rijg aan elk stokje 2 kiphaasjes in een zig-zag vorm. Verwarm de BBQ* goed voor, zodat het rooster heet is. Leg de spiesen op het rooster. Het vlees zal in eerste instantie ‘vastplakken’, maar na korte tijd laat het ook weer los (door vrijkomen eiwitten). Keer de kipspiesen regelmatig en grill ze in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar.
Lekker met tzatziki en tomatensalade of als onderdeel van een BBQ buffet.
*kan ook in een grillpan gegrild worden.