Recept voor 4 personen:
- 600-750 gr diepvries kabeljauw moten (geen staarten)
- pondje kriel aardappeltjes met schil
- 250 gr haricots verts
- 1 grote venkel
- 3 citroenen
- 2 tenen knoflook
- 2 etl groene pesto
- 2 etl kappertjes
- zout
- vers gemalen peper
- olijfolie
Ontdooi de kabeljauw, spoel de vis onder koud stromend water af en dep de vis goed droog. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper en bestrijk de bovenkant met een dun laagje pesto. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de haricots verts schoon maar laat ze wel heel. Verwijder het kontje en groen van de venkel en snijd of schaaf de venkel in dunne plakken. Bewaar het groene loof voor decoratie. Pel de knoflooktenen en snijd ze in heel dunne plakjes. Boen de citroenen schoon en snijd er één in plakjes en de andere twee in parten. Was de krieltjes en blancheer ze in ruim water ongeveer 6 minuten. Neem een ruime oven- of braadschaal en besmeer deze met olijfolie. Verdeel door elkaar de haricots verts, venkelplakken en geblancheerde krieltjes. Leg hier de moten vis bovenop. Leg op elke vismoot enkele schijfjes citroen. Strooi de kappertjes en plakjes knoflook over de schotel. Verdeel de parten citroen tussen de groenten. Besprenkel alles met olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gaar de schotel in 20 minuten. Dien op met het venkelgroen ter decoratie.