Broodje cheese-kalfsburger
- 200 gr kalfsgehakt*
- half geklutst ei
- 2 sneetjes maisbrood
- 1 klein doosje (kastanje)champignons
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bol buffel Mozzeralla, in plakken
- paar takjes basilicum
- zout en peper
- scheutje witte wijn
- 1 etl olijfolie
*koop kant en klaar kalfsgehakt of maak zelf gehakt in de keukenmachine van kalfsbiefstuk of kalfsschnitzel.
Meng het kalfsgehakt met peper en zout naar smaak en kneed er het geklutste halve ei door. Vorm twee mooie burgers. Snijd de rode ui in dunne ringen en snipper de knoflook fijn. Maak de champignons met een borsteltje schoon en snijd de grootste in tweeën. Bak de ui, knoflook en champignons in een halve eetlepel olijfolie op hoog vuur bruin. Blus het mengsel met een scheutje witte wijn en breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit. Verwarm ondertussen een grillpan. Vet de burgers in met iets olijfolie (niet de pan invetten!) en grill de burgers aan beide kanten 2 minuten. Beslist niet langer bakken, want het vlees mag nog rosé zijn. Serveer een snee maisbrood met daarop een kalfsburger, dikke plak Mozzarella en een flinke schep ui-champignonmengsel. Strooi er tot slot gehakte basilicum over.