Recept voor 3-4 personen:
- 1 pakje woknoedels (250 gr)
- 300 gr pangafilet*
- 150 gr taugé
- 1 struik paksoi
- 150 gr peultjes
- halve rode paprika
- 1 bosje lenteuitjes
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 ui
- 3 etl zoete chilisaus
- koriander
- sap van 1 limoen
- zout en peper
- olie
Spoel de pangafilet onder koud stromend water af en dep de filets goed droog. Snijd de vis in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Was de paksoi en snijd deze in grove stukken. Haal de puntjes en haren van de peultjes. Snijd de lenteuitjes grof en hak de ui en knoflook fijn. Schil de gember en hak deze fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verhit in een wok 3 eetlepels olie en wok hierin de ui, knoflook en gember tot de geuren goed vrijkomen. Voeg de stukjes vis toe en wok deze voorzichtig mee zodat de stukjes mooi heel blijven. Voeg dan achtereenvolgens al wokkend toe: lenteuitjes, peultjes, paprika en paksoi. Meng als laatste de taugé er door. Meng 3 eetlepels zoete chilisaus met het limoensap en roer dit mengsel door de wokschotel. Zet het vuur laag.
Kook ondertussen de woknoedels volgens de bereidingswijze achter op het pak. Roer de gekookte noedels voorzichtig door het groentenvismengsel en bestrooi de wokschotel royaal met gehakte koriander.
* i.p.v. pangafilet kun je elke stevige witvis gebruiken, maar ook gamba’s of krab.