Gepocheerde zalm met romige tomatensaus
Recept voor 4 personen:
- 4 moten duurzaam gevangen wilde zalm
- — bijv: puur & eerlijk diepvries van Albert Hein
- 8 klontjes boter
- 150 ml rosé
- 150 ml slagroom
- 3 bosuitjes
- 2 grote pomodori tomaten
- 1 etl ketchup
- 1 etl rode pesto
- 1 etl gedroogde Italiaanse kruiden
- olijfolie
- zout en peper
- 1 etl citroensap
Ontdooi de moten zalm, spoel ze onder koud stromend water af en dep ze goed droog. Snijd de bosuitjes in zeer dunne reepjes. Snijd de tomaten doormidden, haal de zaadlijsten er uit en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zachtjes aan. Voeg de wijn, slagroom, ketchup en rode pesto toe en roer tot een egale saus. Laat iets inkoken tot de saus dik-vloeibaar is. Breng op smaak met zout en peper. Leg de moten vis in een beboterde lage ovenschaal en bestrooi de vis met zout, peper en Italiaanse kruiden. Druppel een eetlepel citroensap over de moten en leg op elke moot twee klontje roomboter. Dek de schaal af met magnetronfolie en plaats de schaal 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Serveer een moot zalm met de romige tomaten saus.
Lekker met aardappelpuree en haricoverts.