Thaise viskoekjes

Recept voor 4-6 personen (6-8 viskoekjes):

  • 450 gr stevige witvis ( bijv. Tilapia, Pangasius, Zeewolf)
  • 3 etl maïzena of rijstbloem
  • 1 el vissaus
  • 1 klein ei, losgeklopt
  • 15 gr verse koriander of platte peterselie, gehakt
  • 3 thl rode Thaise rode currypasta
  • 1-2 thl fijngehakte rode peper
  • 100 gr sperziebonen, in kleine stukjes
  • 2 lenteuitjes (met groen), fijngehakt
  • 1,5 dl olie, liefst wokolie (zit meer smaak aan)

Maal de vis in een keukenmachine in 20 seconden fijn.
Voeg maïzena, vissaus, ei, koriande of peterselie, currypasta en gehakte peper toe. Meng het geheel in 10 seconden tot een gladde massa. Meng met een lepel de sperzieboontjes en lente-ui door de vispuree. Maak met vochtige handen of met behulp van twee lepels, 6 tot 8 platte koekjes. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de koekjes aan beide kanten bruin en in ongeveer 8 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuten een deksel op de pan zodat de koekjes gaar stomen. Laat de viskoekjes op keukenpapier uitlekken. Serveer direct.
Lekker met woknoedels met groenten.

 

Lekker met een Thaise dipsaus.
Meng hiervoor de volgende ingrediënten tot een sausje:

  • 2 etl Japanse ketjap
  • 2 etl water
  • 2 etl vissaus
  • 1 etl suiker
  • 2 etl zoete chilisaus
  • 2 etl heldere azijn
  • 1 thl gehakte knoflook
  • 1 thl gehakte verse gember
  • 1 etl gehakte koriander of peterselie.