Saltimbocca van vis

Recept voor 4 personen:

  • 1,2 kilo stevige witvis (zeeduivel, Pangasius, Tilapia)
  • 1 citroen
  • 12 dungesneden plakjes rauwe ham (Parma ham)
  • 2 etl groene pesto**
  • 125 gram boter
  • 2 eetlepels witte vermouth of witte wijn
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de vis in 12 stukjes. Bestrijk de vis met groene pesto. Als je filets gebruikt dan rol je deze op. Pers de citroen uit en giet dat over de vis. Gebruik flink peper. Wikkel de visstukken of rolletjes in de plakken rauwe ham. Prik dit vast met prikkertjes. Vet een ovenschotel in leg daarin de vispakketjes, voeg vermouth of wijn toe en maak kleine boterballetjes die je ook toevoegt. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

**In het originele recept wordt in plaats van groene pesto een blaadje salie mee ingerold.

image_print