Snelle lasagne (vega)
Recept voor 4-5 personen:
- 800 gr stevige tomaten
- 250 gr lasagnabladen (10-12 vellen)
- 1 ui
- 4 bosuitjes
- 2 tenen knoflook
- 200 gr rucola
- 3 etl pesto
- 3 bolletjes Mozzarella
- 500 gr verse spinazie
- peper en zout
- 100 gr geraspte Grana Padano
- 3 etl olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en snijd ze samen met de Mozzarella in plakken. Maak de ui en bosuitjes schoon en snipper ze. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bak de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Meng de pesto door de spinazie. Neem een ruime ovenschaal en leg op de bodem* een laag lasagnevellen. Verdeel de helft van de spinazie over de schaal, vervolgens de helft van de rucola en leg daarop een laag tomaten en een laag Mozzarella. Herhaal dit nog één keer (lasagne, spinazie, rucola, tomaten, Mozzarella) en bestrooi elke laag royaal met zout en peper. Eindig met een laag tomaten en Mozzarella en strooi er tot slot de geraspte kaas over. Besprenkel de schaal met 1 eetlepel olijfolie en plaats de schaal in de voorverwarmde oven, temper de temperatuur naar 180 graden. Bak de lasagne in
15-20 minuten gaar.
*de eerste laag lasagnavellen op de bodem dient voor het opnemen van het vocht.