Varkenshaas in bladerdeeg
- Varkenshaasje (reken per persoon ongeveer 1/3 van een haasje) liefst alleen dikke deel
- Je kunt ook ‘korte varkenshaasjes’ krijgen, dit zijn alleen de dikke stompjes *Reken slechts ± 100-125 gram per persoon
- Diepvries bladerdeeg (1 ½ plakje per persoon), ontdooid
- Mosterd (grove mosterd is het lekkerst)
- Plakken bacon, gerookt spek of rauwe ham,
2 à 3 plakken per persoon (voldoende om stukje vlees mee in te pakken) - Gedroogde abrikozen, 3 à 4 per persoon
- Olijfolie
- Eierdooier
Varkenshaasje in weinig olijfolie rondom aanbraden, maximaal 5 minuten. Neem vlees uit de pan en laat 10 minuten afkoelen. Voor eenpersoons pakketjes: snijd het haasje in porties: stukjes van ± 3 cm dik. Smeer daarna het vlees rondom in met mosterd. Klap de abrikozen open maar laat ze aan 1 kant nog aan elkaar zitten. Leg de abrikoosjes opengeklapt op de rug van het stukje varkenshaas. Wikkel de bacon/spek/rauwe ham om het haasje zodat het vlees met abrikoosjes geheel is ingepakt. Leg ½ plakje bladerdeeg op een heel plakje en rol dit iets uit. Leg het stukje vlees met de abrikoosjes naar beneden op het deeg en vouw het deeg dicht. Naden eventueel bevochtigen met water zodat ze beter dichtplakken. Plaats de pakketjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat (of op bakpapier). Laat genoeg ruimte tussen de pakketjes omdat ze nog rijzen. Bestrijk de pakketjes met eierdooier. In een voorverwarmde oven (200 gr) in ongeveer 15-20 minuten op 180 gr gaar en bruin bakken.
- Van een restje bladerdeeg kun je leuke blaadjes of bloemetjes snijden en deze bovenop het pakketje leggen ter decoratie.
- Je kunt ook het varkenshaasje in zijn geheel klaarmaken als pakketje en deze aan tafel in stukken snijden. Dan zie je meteen de mooie binnenkant.
- Je hoeft geen zout of peper toe te voegen omdat de mosterd en het spek voor de smaak zorgen.