Appelbeignets
Recept voor 10-12 appelbeignets:
- 2 pakjes diepvries bladerdeeg (20 vellen)
- 3-4 kleine goudrenetten
- bloem om te bestuiven
- 300 gr rietsuiker
- 1 etl kaneel
- zonnebloemolie voor frituren
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis met een boor en snijd elke appel in 4 dikke plakken.
- Meng de suiker en kaneel in een grote kom. Bebloem het aanrechtblad en gebruik wat bloem om het bladerdeeg minder plakkerig te maken. Steek uit elke plak bladerdeeg een cirkel met doorsnede van 10 centimeter.
- Bestrijk een cirkel met wat water, leg er een plak appel op en strooi 2 theelepels kaneelsuiker in het klokhuisgat*. Leg hier een tweede cirkel bladerdeeg op en druk de randen goed aan.
- Frituur de beignets in olie van 180 graden in 6 minuten bruin, keer halverwege. Haal de beignets uit het vet, laat even uitlekken op keukenpapier.
- Haal de beignets door de resterende kaneelsuiker.
*zorg dat er geen suiker tussen de randen van het bladerdeeg komt; de beignets plakken dan niet goed dicht en zullen open gaan tijdens het frituren.