Oliebollen

Recept voor ongeveer 20 oliebollen:

  • 1 pak Koopmans oliebollenmix
  • 1 flesje bier (300 ml)
  • 200 ml water
  • 125 gr blanke rozijnen
  • 125 gr bruine rozijnen
  • 1 grote goudrenet in blokjes
  • zonnebloemolie (ongeveer 2 ltr) voor frituren
  • poedersuiker
  1. Was en wel de rozijnen in warm water voor 10 minuten. Droog de rozijnen.
  2. Bereid de oliebollenmix zoals op de verpakking beschreven: voeg water en bier bij elkaar en verwarm dit mengsel circa 2 minuten in de magnetron op hoog vermogen, tot hand-warm. Meng in een grote kom het vocht door de bloem en roer met een pollepel tot een glad beslag.
  3. Roer de rozijnen en de blokjes appel door het beslag. Plaats de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats (in oven op 50 graden bijvoorbeeld). Zorg dat er geen tocht bij het beslag komt en laat minimaal 45 minuten rijzen.
  4. Verwarm de olie in een grote pan tot 180 graden, of gebruik een frituurpan.
  5. Schep met een ijsboltang beslag en laat dit voorzichtig in het vet rollen.
  6. Bak de oliebollen 5 minuten, halverwege keren.
  7. Neem de oliebollen uit het vet en laat op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.
  8. Bestrooi met poedersuiker voor gebruik.