Zalm-aardappelsalade

Recept voor 4-6 personen :

  • 500 gr gerookte zalm(moot)
  • 750 gr kleine krieltjes met schil
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • 4 etl mayonaise
  • 2 etl crème fraîche
  • halve rode peper (eventueel)
  • klein bosje peterselie, gehakt
  • 6 lenteuitjes, in ringetjes
  • peper en zout

Kook de kriel (met schil) beetgaar. Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Snijd de aardappeltjes eenmaal doormidden.  Snijd de avocado’s in blokjes of plakjes en besprenkel met een eetlepel limoensap om verkleuring te voorkomen. Meng de mayonaise met de crème fraîche en voeg de rest van het limoensap, de rode peper en de 3 eetlepels peterselie toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Meng krieltjes, avocado, zalm, mayonaisedressing en lente-ui voorzichtig in een schaal en serveer direct zodat de salade nog lauwwarm is.

image_print