Het recept (als bijgerecht) voor 3-4 personen:
- 200 gr Chinese kool in dunne reepjes
- – of 200 gr witte kool in dunne reepjes
- – of een mengsel van witte en Chinese kool
- 100 gr wortel julienne gesneden
- 3 lenteuitjes
- ½ komkommer
Dressing:
- 125 gr Japanse mayonaise
- 1 ½ eetl Japanse rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 1 eetl Sake
- ½ thl mosterd
- 1 thl suiker
- ½ thl wasabipasta
- ½ thl sesamolie
- 2 thl Japanse sojasaus
- gemalen peper naar smaak
- zwarte sesamzaadjes geroosterd ter garnering
Snijd de kool in dunne reepjes (of kant-en-klaar). Snijd de geschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Snijd daarna de twee helften komkommer in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes. Meng kool, wortel, komkommer en lente-ui door elkaar.
Maak de dressing: voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed. Meng de dressing door het koolmengsel. Laat koel staan tot gebruik. Voor het opdienen salade bestrooien met geroosterde zwarte sesamzaadjes.
Tip: bij de Hocras, groothandel, heb ik een bus Japanse kruiden gekocht die ik er door heb gedaan, i.p.v. alle kruiden van de dressing. Dus dan alleen Japanse mayonaise, rijstwijn, Sake, mosterd en 2 eetl van die speciale kruiden. In die kruiden zit wasabi, sesamzaad, nori en nog veel meer lekkere kruiden. Ik heb even gezocht op google; het gaat om een pot: Wasabi Furikake van Kameya Original. Ik kan je echt aanraden om dit in huis te hebben, vooral als je van die echte Japanse smaak houdt!
Beste Ellen,
Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt. Het was echt heerlijk.
De wasabi was alleen op maar desondanks heeft het goed gesmaakt!