Recept voor 5-6 personen:
- 800 gram mascarpone
- 500 gram goede kwaliteit vanillekwark
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels suiker
- pak savoiardi-biscuits (echte Italiaanse lange vingers) of gewone lange vingers
- sterke espressokoffie, 2 kopjes, afgekoeld +1 borrelglaasje Amaretto
- cacaopoeder of 100 gram pure chocolade (70%) geraspt
Meng mascarpone, kwark, citroensap en suiker tot romig geheel. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers (passend maken) en besprenkel met koffie-Amaretto mengsel. Leg hierop een laag van de helft van het mascarponemengsel; 2e laag lange vingers met koffie-Amaretto mengsel en rest van mascarponemengsel. Strooi tot slot geraspte chocolade of cacaopoeder er over. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Probeer ook eens de variatie:
- voeg na de eerste laag mascarponemengsel een laag van plakjes aardbeien toe/eventueel ook nog als laatste laag
- gebruik i.p.v. Amaretto een andere likeur (of geen likeur, alleen koffie)
- gebruik i.p.v. verse espressokoffie oploskoffie
- gebruik i.p.v. vanillekwark een andere kwark smaak of Griekse (uitgelekte) yoghurt.
- meng 100 gr geraspte pure chocolade door het mascarponemengsel (stracciatella)