Zalm-bonbon
Voorgerecht voor 4 personen:
- 200 gram uitgesneden gerookte zalm
- 150 gram Surimi
- 1 rijpe avocado
- 2 tomaten
- 2 etl mayonaise
- 1 etl ketchup
- scheutje whisky
- 1 etl gesnipperde bieslook
- plastic folie
- 4 kleine vormpjes (soufflé bakjes/ espressokopjes)
- sla ter garnering
- cocktailsaus ter garnering
Snijd de Surimi in kleine stukje en trek deze een beetje uit elkaar. Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Deel de tomaten in vieren en verwijde het sap met pitjes. Snijd het overgebleven tomatenvlees ook in kleine blokjes. Voeg Surimi, avocado, tomatenblokjes, mayonaise, ketchup, bieslook en whisky bij elkaar en meng voorzichtig.
Bekleed 4 soufflé-bakjes of kleine espressokopjes ruim met een stuk plastic folie. Bekleed de vormpjes helemaal met de gerookte zalm en laat de plakken ruim over de vorm heen hangen. Vul de vormpjes met het Surimimengsel. Vouw de overhangende zalm terug zodat deze de inhoud helemaal afdekt. Vouw het plastic folie terug en plaats in de koelkast tot gebruik.
Opmaken: vouw het plastic folie terug en keer de vormpjes om op een bord, verwijder het folie. Garneer met enkele blaadjes sla en bedruppel het bord rondom met een mengsel van mayonaise, ketchup en whisky (cocktailsaus).